Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa chińszczyzna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
por 1/2 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
cukinia 1/2 szt
cykoria 1/2 szt
kiełki fasoli mung 1 garść
grzyby mun 1 garść

marynata

sos sojowy 3 łyżki
ocet ryżowy 1 łyżka
sos chili 1 łyżka
przyprawa orientalna 1 łyżka
olej arachidowy 1 łyżka

do podania

makaron ryżowy 100 g
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa chińszczyzna

Mięso pokroić, wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić na pół godziny do lodówki.
Grzyby mun namoczyć, wszystkie warzywa pokroić w paski.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Zdjąć z patelni i wrzucić warzywa, najpierw marchewkę i selera, potem cukinię, cykorię, pora i grzyby, a na końcu kiełki. Podsmażyć wszystko razem i dodać mięso. Smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podawać z mięsem i warzywami. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 19.09.2015 18:19
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak