Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki tuńczykowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 300 g
masło 2 łyżki
skórka z cytryny
jajko 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
tuńczyk 300 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki tuńczykowe

Ziemniaki ugotować i zmielić. Połączyć z rozpuszczonym masłem i tuńczykiem. Dodać 1 jajko, skórkę startą z 1 cytryny, doprawić solą i pieprzem (placuszki powinny być dość ostre).
Z dokładnie wymieszanej masy formować placki, ułożyć je na talerzu i wstawić do lodówki na pół godziny.
Placki następnie maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.06.2012 17:56
Ciekawy pomysł
jolaxa 17.01.2011 13:34
musi byc smaczne
wedith1 04.01.2011 16:42
To coś dla mnie!!!! :) Super pomysł!
iknkirke 13.11.2010 10:35
fajne
Ewa104 18.10.2010 19:23
Ciekawy pomysł.
agnieszka189 13.10.2010 15:51
no fajne, fajne
ewasylwia 06.10.2010 09:56
ciekawe
Islanzadi 02.10.2010 12:02
Oj, trzeba spróbować ;p
banditka 17.09.2010 11:29
hmm musi być interesujacy smak
Agnieszka172 09.09.2010 19:35
super, już to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak