Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny dyniowo-jabłkowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mokre

jajko 1
mleko 1/2 szklanki
olej 100 ml
dynia piżmowa 100 g
jabłko 1

Suche

mąka orkiszowa jasna 200 g
migdały mielone 100 g
cukier 250 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny dyniowo-jabłkowe

W misce ubij jajko z mlekiem i olejem, dodaj resztę składników mokrych (dynię i jabłko należy uprzednio zetrzeć na tarce o dużych oczkach).

W osobnej misce wymieszaj składniki suche. Dodawaj je stopniowo do mokrych, wymieszaj.

Blachę na muffiny wyłóż papilotami (12 sztuk). Wypełnij ciastem i piecz w gorącym piekarniku przez ok. 20 minut w 200 st. C. Jeśli Twój piekarnik dopieka szybciej warto muffiny o ok. 5 minut wcześniej sprawdzić na patyczek czy się upiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 18.09.2015 21:58
Mmm zachęcają do zjedzenia :)
Jadwiga/Jaga85 18.09.2015 16:27
Super przepis!
Asik32 18.09.2015 15:58
na pewno smacznie, lubię dynię:)
Monika-twin 18.09.2015 15:16
Super muffinki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak