Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 l
drożdże 7 dag
cukier 3 łyżki
mąka 60 dag
jaja 3 szt
magraryna 1/2 kostki
sól szczypta
marmolada 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy w trójkąty dajemy na trójkąty marmoladę i zlepiamy w rogalika. Następnie kładziemy na brytfannę posmarowaną tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 20 min. na 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.07.2011 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak