Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l
  • drożdże

    7 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    60 dag
  • jaja

    3 szt
  • magraryna

    1/2 kostki
  • sól

    szczypta
  • marmolada

    1/2 słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy w trójkąty dajemy na trójkąty marmoladę i zlepiamy w rogalika. Następnie kładziemy na brytfannę posmarowaną tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 20 min. na 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

05.07.2011 13:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat