Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z budyniem i brzoskwiniami

5.0
(43)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gramów
cukier 300 gramów
jajko 4 sztuki
jogurt naturalny 300 gramów
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 7 sztuk
cukier waniliowy 16 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z budyniem i brzoskwiniami

Budyń przygotowujemy według receptury z opakowania.

Wlewamy przygotowany budyń do miski i czekamy aż się schłodzi.
Jajka, cukier waniliowy i cukier ucieramy mikserem do uzyskania puszystej masy.

Następnie stopniowo dodajemy jogurt naturalny, a później olej.
Do masy dodajemy przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy.

Całość wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do rękawa cukierniczego wkładamy budyń i robimy kratkę na cieście. Pomiędzy kratki, układamy pokrojone brzoskwinie.

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycha 09.08.2023 17:50
zamiast budyniu polecam dać majonez, pierwsza klasa wtedy!
Doradca Smaku 10.08.2023 12:38
To raczej nie jest dobry pomysł:) Majonez dodać można do ciasta, ale nie do słodkiej masy kremowej.
w mojej kuchni 08.09.2016 20:44
Do zjedzenia
mariuszek8 18.09.2015 14:50
wygląda tak inaczej te ciacho
Renata9 17.09.2015 21:02
Fajne ciacho :-)
jagoda5913 17.09.2015 19:38
pyszne do kawy
Bernadeta1 17.09.2015 17:25
Bardzo lubię takie ciasta
cukiereczek 17.09.2015 17:14
kolejne ciasto z serii Palce lizać !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak