Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z jajeczną osłonką
Kroki postępowania
Z mąki drożdży, cukru, oleju i ½ szklanki ciepłej wody zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć formę.
mąka | 21/2 szklanki |
drożdże | 2 dag |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
olej | 2 łyżki |
ser żółty | 20 dag |
pomidory | 30 dag |
jajko | 3 szt |
mleko | 3/4 szklanki |
masło | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
zioła | świeże |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: