Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z jajeczną osłonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 21/2 szklanki
drożdże 2 dag
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki
ser żółty 20 dag
pomidory 30 dag
jajko 3 szt
mleko 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z jajeczną osłonką

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z mąki drożdży, cukru, oleju i ½ szklanki ciepłej wody zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć formę.
Krok 1 - Pizza z jajeczną osłonką foto
2
Posypać startym masłem, obłożyć pokrojonymi w plastry pomidorami i żółtym serem (5 dag sera odłożyć do posypki).
Krok 2 - Pizza z jajeczną osłonką foto
3
Posypać ziołami i zalać rozmąconymi jajkami z mlekiem i przyprawami. Posypać resztą startego sera.
Krok 3 - Pizza z jajeczną osłonką foto
4
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni około 25 minut.
Krok 4 - Pizza z jajeczną osłonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 17.09.2015 14:54
Ale pyszna! :)
gosia561 17.09.2015 13:57
a to ciekawe
Benita 17.09.2015 11:54
Ciekawy pomysł
Anna169Hosz 17.09.2015 11:39
Smakowicie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak