Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka podwójnie czosnkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
czosnek 1/2 główki
kapary 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
czosnek marynowany
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka podwójnie czosnkowa

Bagietkę kroimy w plastry, wcieramy w nie przeciśnięty przez praskę czosnek i skrapiamy olejem. Grillujemy na patelni.
Kapary rozgniatamy w moździerzu, dodajemy osączonego tuńczyka, mieszamy. Na bagietkę nakładamy pastę tuńczykową i w każdą wciskamy ząbek czosnku z zalewy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.09.2015 09:10
ekstra jedzonko
Ifa 17.09.2015 08:30
Przydałoby się pojeść trochę czosnku, bo w domu same choraski :-)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak