Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1,5 szkl
jajko
drożdże świeże 3 dkg
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
mleko 2% 1/2 szkl

farsz

mięso wieprzowe 200 g
jajko
sól i pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z mięsem

Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Wymieszać z 2 łyżkami mąki. Resztę mąki przesiać do miski, zrobić wgłębienie i wlać w nie rozczyn. Kiedy zacznie rosnąć, dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Przykryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia.
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Zmielić w maszynce, dodać jajko i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Z wyrośniętego ciasta odrywać porcje i formować kulkę w farszem w środku.
Pampuchy parować pod przykryciem przez 15 minut. Podawać z sosem, cebulką lub smażoną na maśle bułką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.11.2015 19:31
zachęcająco wyglądają
Futka 17.09.2015 11:24
Świetne i bardzo smakowite pampuszki :)
Mniam 17.09.2015 10:50
Pyszne! Też takie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak