Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka rozmarynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebula 4 sztuki
mąka 1 szklanka
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka rozmarynowa

Wątróbkę pokroić na kawałki i zalaż mlekiem. Zostawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w półplastry i podsmażyć na patelni z oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę pomieszać z rozmarynem.
Wątróbkę pamierować w mące i smażyć na oleju. Usmażoną przekładać na cebulkę.
Wątróbkę na cebulce dusić pod przykryciem ok 20 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.05.2011 06:01
smacznego.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak