Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki kalafiorowo-gryczane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
soczewica czerwona 100 g
kalafior 450 g
cebula 1
szczypiorek 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 1-2 kulki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki kalafiorowo-gryczane

Kaszę ugotuj na sypko, tak samo soczewicę. Kalafior ugotuj do miękkości. Odcedź i rozdrobnij trochę. Wszystkie składniki przełóż do miski, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, szczypior, przyprawy (jałowiec należy zmielić) i ok. 3-4 łyżki bułki tartej. Wymieszaj na jednolitą masę. Formuj płaskie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.01.2016 12:12
panierowane i smazone raczej nie sa niskokaloryczne...
Futka 17.09.2015 11:19
Przepyszne kotleciki :)
gosia56 17.09.2015 08:27
na pewno pyszne kotleciki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak