Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z sałatką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 4 filety
cebula 2 szt
ocet 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
groszek konserwowy 1/2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
majonez 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z sałatką

et zagotowujemy z 2 szklankami wody, zielem, liściem i pieprzem. Studzimy. Filety śledziowe kroimy na 2-3 kawałki i układamy w słoiku na przemian z pokrojoną cebulą. Zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Drugą cebulę kroimy drobno, dodajemy groszek, pokrojone ogórki i mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy śledzie i przykrywamy sałatką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak