frytki z bakłażanów

frytki z bakłażanów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki mąki

  • sól

  • bakłażan

    3
  • jaja

    2 szt.
  • olej

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane bakłażany pokroic na plasterki grubości 1 cm, lekko posypac solą, zostawic na 20-30 min, osączyc. Dokładnie roztrzepac jaja. Każdy plasterek bakłażana oprószyc mąką, zanurzyc w rozkłóconych jajach, kłaśc n asilnie rozgrzany tłuszcz. Smażyc około 5 min. Podawac do kotletów, piczeni, drobiu lub ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

16.02.2011 15:55
super, ale frytki o raczej bez panierki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat