Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z gęsi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z gęsi( ok.80 dag)
5-6 pomidorów
łyżeczka otartego majeranku
5-6 ząbków czosnku
łyżka soku z cytryny
łyżeczka smalcu, sól

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z gęsi

Piersi z gęsi natrzec majerankiem, czosnkiem roztartym z solą, skropic sokiem z cytryny, zostawic na noc w lodówce. Zaroodporny półmisek wysmarowac lekko smalcem, ułożyc mięso, wstawic do nagrzanego piekarnika, piec skrapiając wodą. Po 40 min obłożyc mięso połówkami obranych ze skórki pomidorów i piec następne 40 min, często polewając wytworzonym sosem. Miękkie mięso podzielic na porcje, ułożyc na ogrznym półmisku, polac przetartym przez sito sosem. Podawac z pieczonymi ziemniakami lub kładzionymi kluskami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak