piersi z gęsi

piersi z gęsi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z gęsi( ok.80 dag)

  • 5-6 pomidorów

  • łyżeczka otartego majeranku

  • 5-6 ząbków czosnku

  • łyżka soku z cytryny

  • łyżeczka smalcu, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z gęsi natrzec majerankiem, czosnkiem roztartym z solą, skropic sokiem z cytryny, zostawic na noc w lodówce. Zaroodporny półmisek wysmarowac lekko smalcem, ułożyc mięso, wstawic do nagrzanego piekarnika, piec skrapiając wodą. Po 40 min obłożyc mięso połówkami obranych ze skórki pomidorów i piec następne 40 min, często polewając wytworzonym sosem. Miękkie mięso podzielic na porcje, ułożyc na ogrznym półmisku, polac przetartym przez sito sosem. Podawac z pieczonymi ziemniakami lub kładzionymi kluskami i surówkami.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat