Sałatka brokułowa z gesia

Sałatka brokułowa z gesia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • file tz gesi

    2 szt
  • olej

    2 łyzki
  • brokuły

    80 dag
  • cebula

    1 szt
  • brzoskwinia

    1 szt
  • bulion warzywny

    litr i 2\\3 szk
  • sos sojowy

    3 łyzki
  • orzeszki ziemne

    3 łyzki
  • szczypta cukru

  • olej sezamowy

    2 łyzki
  • papryka

    1 (chili lub jalapeno)
  • Do dekoracji:

  • melisa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórke fileta nacinamy w kratke.Na patelni mocno rozgrzewamy olej wkładamy mieso skórka do dołu zrumieniamy,i na wolnym ogniu smazymy jeszcze 10 minut.W czasie smazenia filet kilka razy obracamy aby usmazył sie równomiernie.Usmazone mieso układamy na talerzyk,trzymamy w cieple aby nie wystygło.Brzoskwinie obieramy i tniemy na cienkie czastki.Brokuły dzielimy na różyczki cebule grubo siekamy.Na patelni rozgrzewamy olej sezamkowy wrzucamy cebule i brzoskwinie i krutko dusimy,dokładamy brokuły i orzechy.Wlewamy bulion oraz sos sojowy i gotujemy 8-10 minut.Przyprawiamy do smaku sola , pieprzem i cukrem.Na patelnie ponownie wkładamy mieso i podgrzewamy.Chilii oczyszczamy z pestek straczek tniemy na plasterki posypujemy nim gotowe danie.Ewentualnie dekorujemy mieta

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat