Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
ser mozarella 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
olej
Gałka muszkatołowa cała Prymat
seler naciowy 3 gałązki
kukurydza w puszce 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Na patelni zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać seler naciowy drobno pokrojony, następnie dodać mięso mielone pomieszane z posiekaną natka pietruszki.
Cukinię przekroić na pół, wydrążyć miąższ- pokroić go i wrzucić na patelnię.
Na patelnię dodać kukurydzę, przyprawić wszystko solą, pieprzem i gałką- świeżo starta.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, układać wydrążone polówki cukinii.Nakładać farsz z patelni i przykryć mozarellą pokrojoną w plastry.
Zapiekać w 180 stopniach, ok 20-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 06.04.2011 19:42
coś co lubię
ewasylwia 06.10.2010 09:55
robiłam podobnie jest pyszna
banditka 17.09.2010 11:27
tez taka przyrzadzam ;) jest smaczniutka
banditka 17.09.2010 11:27
tez taka przyrzadzam ;) jest smaczniutka
mikrusiak 18.08.2010 12:30
dobre... :P uwielbiam cukinie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak