Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe klopsiki mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
zupa cebulowa 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 płaskiej łyżeczki
jajko 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
olej do smażenia 100 ml

Porada

Do klopsików nie dodajemy już soli ponieważ w zupie jest już zawarta sól.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe klopsiki mielone

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy mięso, aby zupa w proszku dobrze się rozpuściła.
Krok 1 - Cebulowe klopsiki mielone foto
2
Z mięsa formułujemy niewielkie kuleczki. Najlepiej robić to mokrymi dłońmi ponieważ mięso się wtedy nie klei.
Krok 2 - Cebulowe klopsiki mielone foto
3
Rozgrzewamy na patelni olej i kładziemy nasze klopsiki. Smażymy około 10 minut z obu stron.
Krok 3 - Cebulowe klopsiki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.09.2016 19:41
Dobre i na zimno
Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2015 12:11
Bardzo dziękuję :)
Maridka19 15.09.2015 08:41
Smaczne do klopsiki do ziemniaczków i surówki :)
IZABELA29 15.09.2015 08:39
smacznie podane
Futka 15.09.2015 08:37
Doskonałe i niezwykle smaczne klopsiki :)
Marta Ryżek-Kalkowska 14.09.2015 23:03
Dziękuję :)
Skotka 14.09.2015 22:22
Świetny pomysł:)
agaK. 14.09.2015 22:21
Coraz oryginalniejsze mielone widzę tu:)
2milutka 14.09.2015 21:45
Pomysłowo i smacznie
pajbek 14.09.2015 21:06
Takie bym chętnie zjadła ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak