Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciato z jabłkami z prodiża

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cynamon do smaku
jabłka okolo 6 sztuk
cukier trzcinowy do posypania

Porada

ciasto jest bardzo szybkie,idealne dla niespodziewanych gości. a co najważniejsze jest bez dodatku tłuszczu :o)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciato z jabłkami z prodiża

jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać,całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.piec 45 minut.studzić w lekko uchylonym prodiżu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.08.2016 16:16
oj dawno nie pieklam ciasta w prodizu:-)
ben-ka 15.09.2015 09:34
Ciasta z prodiża też jadłam, są smaczne bardziej wilgotne niż z piekarnika.
w mojej kuchni 14.09.2015 17:16
pyszne ciasto, przez parę lat tylko w prodiżu wszystko piekłam dopóki nie dostałam piekarnika z nagrody DS
marcia7 14.09.2015 16:52
złocista skórka
gosia561 14.09.2015 16:42
wspaniale złociste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak