Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kaczki ze szpinakiem i pomaranczami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kaczki 2 szt
pestki słonecznika 5 dag
masło 1 łyzka
olej 3 szt
kilka młodych marchewek
sól, pieprz
pomarańcze 3 szt
ocet 2 łyzki
szczypta cukru
gars lisci szpinaku
borówki 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kaczki ze szpinakiem i pomaranczami

Mieso opłucz ponacinaj skórke.Włóz na rozgrzane masło zrumien zmniejsz płomien i smaz 25 minut.Pestki słonecznika wsyp na sucha patelke,podgrzewaj az sie zrumienia.Marchewki obieramy i gotujemy w posolonym wrzatku,wyjmujemy osaczamy i obsmazamy na tłuszczu z miesa.Pomarancze parzymy z jednej ocieramy skórke i wyviskamy sok.Sok i skórke pomaranczowa mieszamy z octem i olejem.Doprawiamy sola cukrem i pieprzem.Pozostałew dwie pomarancze obieramy i kroimy w grubsze plastry.Szpinak starannie płuczemyi osuszamy.Filety z kaczki pokroic na dosc grube plastry ułozyc na lisciach szpinaku razem z plasterkami pomaranczy i marchewki.Danie polewamy przygotowanym sokiem z cytrusów,posyp pestkami słonecznika i borówkami.Gotowa potrawe mozna dodatkowo posypac grubo mielonymi ziarnami czerwonego pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 21.07.2011 13:13
wykwintnie
agata1722
agata1722 21.07.2011 13:13
wykwintnie
iwona332 06.11.2010 00:05
super
iwona332 06.11.2010 00:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak