barszcz czerwony

barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2
  • śmietana

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraki kroimy w plastry jabłka również zalewamy 3 litrami wody wsypujemy łyżeczkę soli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 10 min śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do barszczu możemy barszcz przecedzic żeby nie bylo w nim buraczków i jabłek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

25.09.2013 13:59
Bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat