Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z pieczonym schabem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 30 dag
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek kiszony 2 szt
Cebulka perłowa marynowana Smak 2 łyżki
schab bez kości 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do gyrosa
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jogurt naturalny 100 ml
majonez 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z pieczonym schabem

Makaron ugotować, przelać zimna woda , odcedzić.
Wsypać do miski dodać groszek, kukurydzę, cebulkę i ogórek pokrojony w półplasterki.
Schab opłukać, pokroić w plastry ok. 1 cm, posypać delikatnie solą, pieprzem, papryką i przyprawą do gyrosa oraz ziołami, polać oliwą, wymieszać i zostawić na ok. pół godziny. Następnie upiec na rozgrzanej patelni, przestudzić, pokroić w paski i dodać do sałatki.
Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak