Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 szt
ogórki małosolne 3 szt.
papryka żółta 1 szt.
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty
musztarda dijon 2 łyżeczki
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy 6 jajek , łyżkę soli i gotujemy jajka na twardo. W tym czasie kroimy ser żółty w drobną kosteczkę, ogórki również kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
Krok 1 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
2
Żółtą paprykę myjemy i oczyszczamy z pestek. Następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do miseczki. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do miseczki.
Krok 2 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
3
Do miseczki dodajemy 2 łyżeczki musztardy, 3 łyżki majonezu , 6 ugotowanych żółtek z jaj. Wszystko dokładnie mieszamy najlepiej widelcem.
Krok 3 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto
4
Gotową masę do faszerowania układamy w połówki białek. Gdy nałożymy i schłodzimy przystawka jest gotowa. Smacznego!
Krok 4 - jajka faszerowane z ogórkami małosolnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.07.2016 12:01
bardzo lubię
Jagódka77 19.03.2016 11:56
pomysł ciekawy
Damiano
Damiano 13.09.2015 10:57
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak