Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel ananasowy z dynią hokkaido

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 400 ml
dynia hokkaido średni kawałek
woda 3 szkl.
cukier kryształ 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
skrobia ziemniaczana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel ananasowy z dynią hokkaido

Dynię oczyścić z gniazda nasiennego pokroić w niewielką kostkę odcinając skórkę i włożyć do małego rondelka - zalać 1 szklanką wody i ugotować do miękkości pod przykryciem.
Do dyni dodać ananasa wraz z zalewą oraz 1,5 szklanki zimnej wody - wszystko zmiksować do płynnej konsystencji.
W 1/2 szklanki wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.

Mus ananasowo-dyniowy zagotować, dodać sok z cytryny i cukier - na wrzący wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i mieszać do czasu, aż kisiel zgęstnieje i zawrze.

Gotowy kisiel przelać do przygotowanych kompotierek i pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.09.2015 19:04
Ciekawy przepis.
ilka01 12.09.2015 18:51
super przepis :)
as28 12.09.2015 18:50
fajny kisielek, mniam mniam
Róża1 12.09.2015 16:56
wspaniale się prezentuje :-)
Maridka19 12.09.2015 14:18
Ciekawy pomysł :)
Ania321 12.09.2015 13:57
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak