Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po chińsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 200 g
makaron ryżowy 100 g
papryka czerwona 1/4 szt
papryka pomarańczowa 1/4 szt
cukinia 1/2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
grzyby mun kilka szt

marynata

marynata teriyaki 3 łyżki
ocet ryżowy 2 łyżki
sos chili 1 łyżka
przyprawa orientalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po chińsku

1.
Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki. Warzywa i grzyby pokroić w zapałkę. Dymkę posiekać.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać dymką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.09.2015 22:32
pyszności na talerzu
Ania84 11.09.2015 23:18
super smaczne danie
mysza75 11.09.2015 21:22
fajne mięsko przyrządzone
Stenka 11.09.2015 21:06
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak