zupa szczawiowa

zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    1/2 kg
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • jaja na twardo

    5
  • kiełbasa podwawelska

  • kucharek

  • śmietana 12%

  • porcja rosołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gotujemy wywar z porcji rosołowej i włoszczyzny szczaw kroimy na malutkie kawałki ziemniaki kroimy w kostkę jajka również szczaw dodajemy do wywaru i gotujemy ok 1 godz potem dodajemy ziemniaki jak zmiękną zaprawiamy zupę śmietana i dodajemy podsmażoną kiełbasę na koniec wrzucamy jajka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

04.11.2013 09:47
bardzo lubię taka zupę ze świeżego szczawiu

Pietruszka

21.02.2013 20:35
smaczna

pestka

22.10.2012 12:37
lubię taką zupę

iwona332

05.09.2010 15:28
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat