Moje risotto

Moje risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • papryka

    2 strąki
  • por

    sztuka
  • kostka rosołowa

    kostka
  • sól, pieprz, papryka, przyprawa uniwersalna Kucharek

    wedle smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozgrzewamy na patelni wsypujemy ryż i chwilę go smażymy następnie przeładamy go do garnka i gotujemy na kostce rosołowej w niewielkiej ilości wody (jak wypije wodę to dolewamy). Warzywa kroimy w drobną kostkę(pomidory bez skórki) i dodajemy do ryżu.Gotujemy aż warzywa zmiękną. Danie doprawiamy przyprawami wedle uznania. Można też dodać koncentrat pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

14.07.2011 06:45
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat