Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 5 szt
pieczywo 1,5 szklanki pokruszonego
czosnek 3 ząbki
koperek 2 łyżki
masło 1/3 szklanki roztopionego

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:34
Dobra ryba.
w mojej kuchni 11.09.2015 10:53
pyszne danie obiadowe..
inka2012 11.09.2015 09:20
smacznie wygląda :)
Jumper123 11.09.2015 08:04
ciekawy pomysł na pewno pyszny
Damiano
Damiano 10.09.2015 22:10
Fajny pomysł na rybkę
2milutka 10.09.2015 20:39
Pysznie u Ciebie ;)
Wafelek2601 10.09.2015 17:51
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak