Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsta śmietana 1 szklanka
jabłka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny
mleko 2 szklanki
śledzie 6 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Wyjąć, usunąć ości, ewentualnie obrać ze skóry i namoczyć jeszcze w mleku na 2 godziny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć, przelewając na sicie wrzątkiem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić natychmiast sokiem z cytryny by nie ściemniały. Cebulę i jabłka zmieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie musztardą. Dodać sos do śledzi, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 09.07.2012 00:00
swietne
Magda60 08.07.2012 23:59
swietne
zbysio 30.10.2011 23:45
super
RenataZ-et 23.09.2011 17:24
lubię takie śledzie
Motorek 30.05.2011 20:35
uwielbiam
Margo1 18.08.2010 15:08
Nie lubię w śmietanie , wolę w occie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak