Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 250 g
mięso wołowe 1 kg
cebula biała duża
seler korzeniowy kawałek
marchewka 1 średnia
olej rzepakowy
czosnek
pietruszka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sos sojowy
kumin mielony
grzyby suszone mielone
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w średnią kostkę i przesmazyć, nie rumieniąc, na niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem foto
2
Zalać wrzątkiem i pod gotować bez dodatku przypraw.
Krok 2 - Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem foto
3
Do mięsa dodać przyprawy, posiekaną jak najdrobniej cebulę oraz drobno starty seler i marchewkę. Gotować do miękkości mięsa.
Uzupełnić sos gorącą wodą do ok.3/4 litra.
Krok 3 - Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem foto
4
Kiedy mięso już jest niemal zupełnie miekkie wsypać do wywaru ryż. Całość przemieszać i chwilę pogotować pod przykryciem, a potem wstawić nakryty garnek do nagrzanego piekarnika (150-170*) i piec do czasu, aż ryż wchłonie cały wywar i zmięknie.
Krok 4 - Pilaw wołowo-grzybowy z brązowym ryżem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Spoko 14.09.2015 14:09
To musi być pyszne
Camill 11.09.2015 16:37
Nigdy nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak