Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe racuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 600 g
jajko 6
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1
mąka 8 łyżek
olej do smażenia

Porada

Najlepiej użyć patelni nieprzywierającej, bo niestety obecność twarogu sprawia, że na zwykłej patelni placuszki mogą przywierać co znacznie utrudnia ich smażenie.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe racuszki

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Twarogowe racuszki foto
2
Twaróg (ja używam sernikowego) łączymy z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym i mąką.
Krok 2 - Twarogowe racuszki foto
3
Masę twarogową łączymy z ubitym białkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 3 - Twarogowe racuszki foto
4
Ciasto nakładamy na dobrze rozgrzaną patelnię formując niewielkie placuszki.
Krok 4 - Twarogowe racuszki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak