PENNE Z KREWETKAMI

PENNE Z KREWETKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki koktailowe

    50 dkg
  • makaron penne

    30 dkg
  • śmietana 12-procentowa

    1/2 szkl
  • oliwa

    2 łyż.
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • zioła prowansalskie

    2 łyż.
  • sok cytryny

    2 łyż.
  • koper

    1 łyż
  • sól, pieprz

  • mąka

    1 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makron ugotować al dente i odcedzić. Marynata: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, zmiażdzonym czosnkiem i ziołami i zalewamy krewetki i chodzimy w lodówce ok. 10 min. Następnie smażymy z obu stron na oleju. Dodajemy mąkę wymieszną ze śmietaną i zagotowujemy. Mieszamy to razem z makaronem i posypujemy koprem - doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat