Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i groszkiem konserwowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
ryż 1/2 szklanki
groszek konserwowy puszka
marchewka 3 sztuki
pietruszka sztuka
kostka rosołowa 1 kostka
przyprawa uniwersalna Kucharek wg uznania
śmietana wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i groszkiem konserwowym

Warzywa pokroić i ugotować wraz z ryżem na kostce rosołowej. Pod koniec gotowania dodać goszek wraz z sokiem z puszki - jeszcze chwilę pogotować. Pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki rozrobioną z niewielką ilością zimnej wody. Zupę doprawiamy wedle uznania solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną kucharek. oraz zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak