Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie placuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 30 dkg
szynka pokrojona w drobną kostkę 10 dkg
cebula 1 sztuka
mąka 10 dkg
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie placuszki

Cebulę drobniutko posiekać i udusić (nie rumieniąc) na tłuszczu, ostudzić. Biały ser i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, szynkę, jajko i mąkę, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Formować niewielkie placuszki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z surówką jako samodzielne danie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.12.2010 09:10
smaczny i szybki obiadek
Margo1 18.08.2010 15:09
mogą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak