Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka francuskie z serem i gruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
ser twarogowy 200 g
jajko 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki +do posypania
gruszki 2 sztuki
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka francuskie z serem i gruszką

Twaróg wymieszać z jajkiem, cukrem pudrem i cynamonem. Gruszki pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów, w połowie wyciąć foremką otwory. Na kawałki ciasta bez dziur nałożyć po łyżce sera i ułożyć kawałki gruszek. Przykryć ciastem z wyciętymi otworami i mocno zlepić brzegi. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą rumiane czyli około kwadransa. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.10.2015 21:23
zjadłabym chętnie :)
Futka 10.09.2015 20:55
Cudowne i niezwykle smaczne ciastka :)
Ola1young 10.09.2015 14:42
wyśmienity deser :)
Mniam 10.09.2015 12:17
Fajny pomysł na szybki i smaczny deser.
wedith1 10.09.2015 10:41
Takie proste a ile przyjemności można sobie sprawić takim ciasteczkeim :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak