Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w czerwonej paście curry

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 5 sztuk
mleko kokosowe 1 szklanka
pasta curry 2 łyżeczki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w czerwonej paście curry

Udka umyć i osuszyć następnie natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny tak przygotowane mięso zostawić na 2-3 godzinki.
Patelnię rozgrzać i dobrze obsmażyć na niej mięso ( ma być mocno rumiane), następnie dolać mleczko kokosowe w którym rozpuścić pastę curry na mięsie ułożyć cebulę przekrojoną na pół i w taki sam sposób przekrojone pomidory ja dałam 7 pomidorków z czego 3 były zielone na wierzchu ułożyć świeże gałązki majeranku i zmniejszyć ogień pod patelnią. Mięso dusić na malutkim ogniu do miękkości i odparowania znacznej ilości płynu w trakcie duszenia tylko delikatnie potrząsać patelnią w celu uniknięcia przypalenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 12.12.2015 11:52
coś przepysznego :)
iziona 10.09.2015 19:57
Były cudownie pyszne
Mniam 10.09.2015 12:24
Świetnie przygotowane mięso. W tym sosie udka musiały być przepyszne!
wwwiolka 09.09.2015 21:54
Bardzo fajne danie.
Alex_M 09.09.2015 19:48
smaczne danie :)
ania2610 09.09.2015 19:15
pyszne danie!
MałaMi89 09.09.2015 18:31
Ooo smaczne :)
mysza75 09.09.2015 17:28
bardzo fajny obiadek i kurczaczek
cukiereczek 09.09.2015 17:23
przepis na udka brzmi smacznie
Motorek 09.09.2015 17:22
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak