Przepis i sposób przygotowania na: Bułki hamburgerowe
Kroki postępowania
Ciasto formujemy w kulkę, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 45 min. do podwojenia objętości.
mąka pszenna typ 750 | 3 łyżki |
mleko | 1/4 szkl. |
cukier | 1 łyżka |
drożdże | 20 g |
woda letnia | 1/2 szkl. |
sól | 3/4 łyżeczki |
jajko | 1 szt. |
mąka pszenna typ 750 | 2 szkl. |
mleko w proszku | 1/3 szkl. |
masło | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 szt. |
mleko | 1 łyżka |
ziarna sezamu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: