Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Gril klasyczny Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona

Golonkę myjemy wkładamy do garnka i podgotowujemy trochę. Po sparzeniu, golonkę obsypujemy przyprawami, nacieramy czosnkiem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopni i pieczemy około godzinę. Po około godzinie odkrywamy naczynie, i dalej pieczemy aż golonka się zapiecze, około 25 minut . Po upieczeniu wykładamy z piekarnika i gotowe smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.01.2016 11:30
pyszna goloneczka
Justi2401 09.09.2015 16:37
Pyszności- uwielbiam goloneczkę :)
Grazyna0211 09.09.2015 16:10
ulubione danie mojego męża
w mojej kuchni 09.09.2015 10:36
pyszne danie do zjedzenia
Wacław 09.09.2015 09:53
pyszny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak