Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
białko 5 szt
cukier puder 150 g
czekolada mleczna 50 g
wiórki kokosowe 50 g
jeżyny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki

1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę z 4 łyżkami cukru pudru. Odstawiamy. Ubijamy śmietanę z pozostałym cukrem. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy, uważając, aby masa nie opadła.

2. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy startą czekoladę, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej przetarte jeżyny. Dokładnie mieszamy. Masy przekładamy do osobnych plastikowych pojemników i wstawiamy do zamrażarki na całą noc. Następnego dnia możemy zajadać. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:31
Znakomite lody.
dagita 09.09.2015 16:46
Dziękuję a lody polecam :)
bietka 09.09.2015 12:26
o raju ależ pyszności :)
gosia1988 08.09.2015 20:35
na pewno smaczne
mirosława4 08.09.2015 19:41
ciekawe te lody szczególnie jeżynowe
Babeczka35 08.09.2015 17:59
Fajny przepis,szkoda,że już za zimno na lody.:)
olkaaa 08.09.2015 16:35
Brzmi ciekawie.
Adamorek 08.09.2015 16:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak