Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z boczniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 200 g
makaron 200 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1 szt
boczniaki 100 g
wino białe wytrawne 1 szklanka
papryczka chili 1 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ser żółty do posypania

marynata

czosnek 3 ząbki
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ocet winny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z boczniakami

Kroki postępowania

1
Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z reszta składników marynaty i z pokrojonym w paski mięsem. Ostawić do lodówki najlepiej na cała noc.

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i obsmażyć. Podlać winem i wodą, dodać posiekaną papryczkę chili, przykryć i dusić do miękkości mięsa.
Krok 1 - Wołowina z boczniakami foto
2
Kiedy mięso będzie miękkie dodać pomidory z puszki, wymieszać.
Krok 2 - Wołowina z boczniakami foto
3
Do sosu dodać pokrojone w paski boczniaki. Podsmażyć 10 minut. Doprawić do smaku.
Makaron ugotować aldente, odcedzić, nałożyć na talerz, polać sosem i posypać tartym serem. Smacznego :)
Krok 3 - Wołowina z boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.09.2015 21:55
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak