Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeska zupa serowa z czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
ser żółty starty 6 łyżek
serek topiony kremowy 50 gram
czosnek 1 główka
natka pietruszki
bułka pszenna 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czeska zupa serowa z czosnkiem

1. Gotujemy bulion warzywny.
2. Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, aż lekko się zarumieni.
3. Do gorącego bulionu dodajemy serek topiony i podsmażony czosnek.
Gotujemy około 30 minut.
4. Bułkę kroimy w średnią kostkę i rumienimy na patelni, na której podsmażaliśmy czosnek.
5. Tak przygotowaną zupę nalewamy do kokilek, wrzucamy grzanki i posypujemy natką pietruszki oraz startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak