Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kalarepka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 szt
masło klarowane
sól i pieprz
koperek 1 pęczek mały
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kalarepka

Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Moje były duże po obarniu ważyły 900 g. Na patelni rozgrzać trochę klarowanego masła i wrzucić pokrojoną kalarepkę. Smażyć aż kalarepka lekko sie przyrumieni i zmięknie. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać. Gdy kalarepka już zmięknie dodać śmietankę oraz posiekany koperek. Wszystko jeszcze razem dusić aby śmietanka zgęstniała. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.09.2015 23:57
Ciekawy przepis :)
Alex_M 07.09.2015 20:56
fajna ja.rzynka :)
irenka 07.09.2015 16:48
pyszny dodatek do obiadu,coś dla mnie
jagoda5913 07.09.2015 12:30
super pomysł
Mniam 07.09.2015 12:13
Wspaniały dodatek do obiadu. Pycha!
Wafelek2601 07.09.2015 09:42
Uwielbiam kalarepkę
gosia56 07.09.2015 09:28
pyszna taka kalarepka;)
Habibi 07.09.2015 08:16
Robię w sezonie taką kalarepkę i nigdy chyba mi się nie znudzi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak