Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa z dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
ziemniaki 3
pieczarek 15 dag
Kostki rosołowe Kucharek warzywne 3
brokuły 1/3 op
marchew 1/3 op
dorsz 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa z dorsz

Zagotować 1,5 litra wody. Wrzucić kostki rosołowe. Włożyć pokrojonego na kawałki dorsza (wyjąć przedtem ości) i ziemniaki. Gotować 15 min. Przesmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki.
Wyjąć połowę ryby. Zupę zmiksować. Wyjętego dorsza podzielić na małe kawałki.
Włożyć go z powrotem do zupy wraz z cebulą, pieczarkami, marchewką i brokułami. Gotować 10 min. Posypać natką i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak