Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona tołpyga

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby u mnie tołpyga
boczek wędzony 100 g
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
cząber

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona tołpyga

Rybę skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawami. Zawinąć w boczek ulożyć na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Zawinąć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Rozwinąć folię i zapiekac jeszcze 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 06.09.2015 21:11
bardzo fajnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak