Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki

mleko 2% 2 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka

farsz

kapusta kiszona 50 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
sól i pieprz

panierka

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny. Jeśli jest zbyt rzadkie dodać mąki. Usmażyć cienkie naleśniki.
Kapustą ugotować i wystudzić. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę pokroić w kostkę usmażyć na złoty kolor. Kapustę odcisnąć, wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić.
Farsz nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 09.09.2015 09:11
wyglądają bardzo dobrze
Janina 07.09.2015 13:13
Moje ulubione ;)
Alex_M 06.09.2015 20:44
lubię takie
danusia19671 06.09.2015 19:55
Smakowicie wygląda
irenka 06.09.2015 19:09
smaczne,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak