PYCHOTKA

PYCHOTKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    7 szt
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • Krem:

  • galaretka wiśniowa

    4 opak
  • śmietana 36%

    0,5 l
  • cukier puder

    3 łyżki
  • czekolada gorzka

  • dżem porzeczkowy

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody, gdy zaczną tężeć, wymieszać je z dżemem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
2 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy stężeją, wymieszać je ze śmietaną.

Biszkopt przekroić na pół, na pierwszą część biszkoptu wyłożyć dżem z galaretkami.
Przykryć biszkoptem i wyłożyć na wierzch ciasta, śmietanę z galaretkami.
Wierzch posypać startą czekoladą.
Ciasto włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

18.07.2011 19:33
pyszne

Monika193

27.08.2010 13:50
pyszne

wedith1

26.08.2010 22:55
Nic dodać nic ująć.....po prostu PYCHOTKA!!!!!

plocia

26.08.2010 16:28
oo tak pyszny torcik

RenataZ-et

22.08.2010 12:35
Odpowiednia nazwa :)

Małgorzata113

18.08.2010 08:33
ta pychotka wygląda na pyszną

polly66

18.08.2010 07:47
uwielbiam takie ciasta z kremem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat