Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z masą kajmakową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 40 dkg
margaryna 1 kostka
cukier puder 15 dkg
żółtko jajek 2 szt
kwaśna śmietana 1 łyżka

krem

masa krówkowa 3/4 puszki
masło 1 kostka
spirytus 1 kieliszek

dodatkowo

polewa czekoladowa
wiśnie w syropie
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą kajmakową

Na około 40 babeczek. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić do stężenia.
Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masę kajmakową. Na końcu dodać spirytus. Do wystudzonych babeczek wkładać po 2-3 wisienki z syropu. Przykrywać masą. Galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Udekorować polewą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 02.06.2016 19:02
Wyglądają bardzo smakowicie:)
ttrytka 02.12.2015 23:35
słodkie babeczki
ttrytka 26.09.2015 22:32
Piękne i smacznie
IKrakowianka 06.09.2015 16:14
pyszne babeczki
Saga123 06.09.2015 16:01
apetycznie wyglądają :)
aginaa 06.09.2015 15:44
bardzo apetyczne
matesko 06.09.2015 15:37
pięknie udekorowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak