Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane wołowiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
mielona wołowina 200 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
ząbek czosnku 1
jajko 1
cebula 1
olej 2 łyżki
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane wołowiną

Udka dokładnie myjemy, osuszamy i usuwamy kości.
Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka. Mięso nacieramy tylko wewnątrz połową marynaty.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na większej ilości smalcu, z racji tego, że wołowina jest dość sucha. Dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, jajkiem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Farsz dzielimy na 8 części. W każdym udku umieszczamy po jednej. Dokładnie zaszywamy i nacieramy pozostałą marynatą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz.
Udka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub owijamy folią aluminiową. Pieczemy około 35 minut w 200 stopniach. Pod koniec możemy je odkryć aby się delikatnie zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 07.09.2015 12:27
Dziękuję :)
DorotaZ 06.09.2015 17:19
Smaczna propozycja
Mniam 06.09.2015 16:36
Pysznie przygotowane mięso.
ilka01 06.09.2015 15:55
pychota :)
mirosława4 06.09.2015 14:05
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak