Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 50 g
jajko 3 szt
mleko 3,2% 250 ml
mąka pszenna 500 g
jabłka 4 szt duże
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 lyżeczka
sól 1 szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier waniliowy, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Po upływie tego czasu dodać jajka i starte jabłka, dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 06.09.2015 15:23
pyszny deser,lubię
Katarzyna/kate1980 06.09.2015 15:04
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak