Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pieczona z farszem mięsnym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt./mała
mięso mielone 25 dag
jajko 1 szt
majeranek 1/2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka /posiekana
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pieczona z farszem mięsnym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Dynię obrać, wydrążyć z miąższu i pestek i odstawić.
Krok 1 - Dynia pieczona z farszem mięsnym foto
2
W między czasie namoczyć bułkę, po chwili odcisnąć i wymieszać z mięsem. Dodać jajko, przyprawy do smaku i natkę pietruszki.
Krok 2 - Dynia pieczona z farszem mięsnym foto
3
Napełnić farszem mięsnym przygotowaną dynię.
Krok 3 - Dynia pieczona z farszem mięsnym foto
4
Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny.
Krok 4 - Dynia pieczona z farszem mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.09.2015 21:47
takiej nie jadłam
Kasiaaa 09.09.2015 15:17
Bardzo ciekawy pomysł :)
w mojej kuchni 06.09.2015 20:09
same pyszności
Renataj 06.09.2015 10:36
Ciekawy pomysł:)
Krzysztof15 06.09.2015 09:02
ciekawy przepis
Pani Domu 06.09.2015 07:18
z chęcią bym spróbowała
pajbek 05.09.2015 22:02
Fajny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak