Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier waniliowy 2 opakowania
budyń waniliowy 1/2 opakowania
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z serem

Ciasto rozwinąć, pokroić na 12 identycznych kwadratów. Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem waniliowym i budyniem. Napełniać nim kwadraty z ciasta, skleić brzegi. Ułożyć na blasze i piec 8 minut w temp. 160 stopni. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 31.01.2012 16:46
Ciasteczka zapowiadaj? si? smakowicie :)
Grażyna13 17.01.2012 09:45
pycha !
Chojłówna 08.11.2011 13:48
skusiłabym się:D
FAFIK 31.03.2011 06:37
To musi być pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak